ISDN stopt

ISDN stopt

Per 1 september 2019 houdt het ISDN-netwerk op te bestaan en kunt u dus niet langer bellen via ISDN.

VoIP de nieuwe standaard voor vaste telefonie

Het ISDN-netwerk is eigendom van KPN en werd in de jaren negentig een van de populairste manieren van bellen, met name omdat deze techniek het mogelijk maakte om gelijktijdig te internetten en te bellen. De afgelopen jaren heeft ISDN veel terrein prijsgegeven aan ADSL- en kabelverbindingen, waarmee het mogelijk werd om te bellen via internet: het zogenaamde VoIP. De lage kosten en de hoge kwaliteit van de verbinding verklaren waarom internetbellen zo geliefd is bij zowel zakelijke als particuliere klanten.

Door de afname van het aantal klanten dat ISDN gebruikt, werd het onderhoud van het ISDN-netwerk relatief gezien steeds duurder. Dat verklaart de keuze van KPN om niet langer te investeren in het ISDN-netwerk en hier per 1 september aanstaande volledig mee te stoppen.

Help! Ik bel nog via ISDN

Maakt u op dit moment nog gebruik van een ISDN-aansluiting? Of misschien weet u niet eens welke techniek u gebruikt wanneer u belt? Wij adviseren u graag over hoe u uw vaste en mobiele telefonie toekomstbestendig inricht, bijvoorbeeld door te kiezen voor internetbellen via VoIP Connect. Daarbij garanderen wij een zorgeloze overstap waarbij u non-stop bereikbaar blijft en uw huidige telefoonnummer uiteraard gewoon kunt behouden.