Start Atlantis Data Zwolse Bosloop 2019

Gayri Hawery schrijft Atlantis Data Zwolse bosloop 2019 op zijn naam

Op 19 januari jl. werd de 37ste editie van de Atlantis Data Zwolse Bosloop gehouden. Een mooiere dag was niet denkbaar. Zon, geen wind en een beetje vorst: ideaal weer voor een winterloop. Bij Atletiekvereniging De Gemzen in Heerde stond een recordaantal deelnemers van in totaal 729 lopers uit meer dan 100 verschillende gemeenten aan de start voor de halve marathon, 10 km, 5 km, 2,5 km en 400 meter. De halve marathon werd, net als voorgaande jaren, een prooi voor Gayri Hawery. Hij domineerde de wedstrijd in een mooie eindtijd van 1:15:04.

Drie lopers winnen shirt bij strijd om best voorspelde tijd

Nieuw dit jaar was dat de deelnemers vooraf hun tijd konden voorspellen. Er waren verschillende deelnemers op diverse afstanden die dichtbij zaten. Veel deelnemers liepen sneller dan ze gedacht hadden en er zullen dus ook meerdere pr’s zijn gesneuveld.

We hebben alle ingezonden tijden vergeleken met de uitslagen. Vooraf was de bedoeling dat één loper een shirt zou krijgen. Omdat er 3 deelnemers – op de 5 km, 10 km en halve marathon – allemaal erg dicht bij hun voorspelde tijd zaten, hebben we besloten deze lopers allen een shirt te geven:

Bennie van Riessen: 4 seconden van je voorspelde eindtijd op de 5 km.
Andries Knikker: 7 seconden van je voorspelde eindtijd op de 10 km.
Gerhard van Vilsteren: 14 seconden van je voorspelde eindtijd op de halve marathon.

Gefeliciteerd allemaal! 

Voor alle uitslagen van de Atlantis Data Zwolse Bosloop 2019 zie https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019011921411